• Verschillende Marokkaanse aardewerk in diverse kleuren, borden, vazen, schalen, kommen, tajines en nog veel meer...

    Shop
  • Bestel hier onder anderen jurken, abaya’s, Djelebbas, tuniekjes, sjaals, hoofddoeken en nog veel meer.

    SHOP NU
  • Marokkaanse theepotten uit fes van hoge kwaliteit. Op alle onze producten geldt, niet goed, geld terug garantie.

    Kijk snel verder

Marokkaanse handgemaakte aardewerk

Wie op vakantie is geweest in Marokko heeft zeker vaak mooie gekleurde aardewerk gezien op markten en langs de wegen tussen de grote steden. Marokkaanse aardewerk is bekend door zijn intens kleurrijke motieven.

Het Marokkaanse aardewerk is heel mooi en zeer geliefd bij velen over de hele wereld. Het mooiste en meest verfijnde keramiek komt uit Fès en safi. De keramiek uit Fès is meestal blauw van kleur, vaak vermengd met de kleuren groen, goudgeel of blauwwit. Aardewerk uit safi is meer van intense kleuren en meer kleurrijk beschilderd.  Alle aardewerk wordt kleinschalig handgemaakt en beschilderd, hierdoor is elk product uniek. Het Marokkaanse aardewerk is bij ons verkrijgbaar in onder andere: Borde, kommen, tajines en schalen.

Wij importeren de aardewerk niet van groothandelaren maar laten deze maken bij kleine ateliers maken. Alleen de mooiste exemplaren nemen wij mee naar Nederland. Bovendien wordt er voor gezorgd dat alle ons Marokkaanse  aardewerk loodvrij is. Omdat het geheel handgemaakt is , is geen enkel artikel exact hetzelfde.  Marokkaans aardewerk is in vele kwaliteiten verkrijgbaar in Marokko. Verschillen in afwerking ,  gladheid, details en fijnheid van de patronen kunnen groot zijn.

Het aardewerk wordt eerst 24 uur langzaam gebakken en ook weer langzaam afgekoeld. Vervolgens wordt het aardewerk bedenkt met een tinhoudend wit glazuur, waarna de ambachtslieden met een penseel motieven tekenen op de de aardewerk. Om het glazuur te laten verglazen, gaat het aardewerk vervolgens nogmaals de oven in, met als resultaat de bekende authentieke Marokkaanse aardewerk.

Bezoek onze webshop voor het aanbod!

- Schalen, borden en kommen!

- Asbakken

- Tajines

z


Sinds kort hebben wij ook tamegrout aardewerk in onze assortiment.

Tamegrout aardewerk is een Marokkaanse groen geglazuurd aardewerk. Prachtige handgemaakte volgens eeuwenoude technieken. De oude glazuurtechniek omvat silicium, mangaan en koper, dat, eenmaal gebakken in aardeovens, resulteert in de opvallende groene tint. Soms wordt koper vervangen door ijzeroxide om een meer bruin / olijfkleurig resultaat te verkrijgen.

Elk stuk varieert, geen twee zijn hetzelfde. Bubbels, krassen, kleurvariaties van het groen en zelfs kleine vlekken in het glazuur zijn allemaal te verwachten, en moeten worden omarmd als onderdeel van het unieke en handgemaakte karakter van elk stuk.