• Verschillende Marokkaanse aardewerk in diverse kleuren, borden, vazen, schalen, kommen, tajines en nog veel meer...

    Shop
  • Bestel hier onder anderen jurken, abaya’s, Djelebbas, tuniekjes, sjaals, hoofddoeken en nog veel meer.

    SHOP NU
  • Marokkaanse theepotten uit fes van hoge kwaliteit. Op alle onze producten geldt, niet goed, geld terug garantie.

    Kijk snel verder

Ghassoul gebruiksaanwijzing en behandeling Featured

 

Wat is ghassoul?

Ghassoul – of rhassoul is een vulkanische klei die wordt gewonnen uit Jbel Ghassoul-formatie in het Marokkaanse Atlasgebergte met vulkanische eigenschappen. Deze bijzondere kleisoort uit Marokko is perfect voor het reinigen van vrijwel iedere huidsoort. Het bestaat voor het grootste deel uit een kleisoort genaamd stevensiet. De samenstelling daarvan is nog niet precies bekend, maar het is in ieder geval een soort skelet van silica en magnesium met daaromheen een laagje van mineralen zoals calcium, magnesium, kalium en natrium. Het skelet is negatief geleden en de elementen in het laagje juist positief, waardoor ze elkaar in balans houden.

De naam rhassoul is afkomstig van het woord ‘rhassala’, wat ‘wassen’ betekent. In het Marokkaans betekent ghassoul ‘wegwassen’. En dat is precies wat dit product doet.

Op onze webshop hebben wij diverse varianten in onze assortiment. Hier vindt u onze assortiment!

Hoe werkt het?
Doordat het negatief geladen kleimineraal de positief geladen elementen aan de buitenkant heel effectief kan uitwisselen, is het mineraal in staat om vuil aan zich te binden. Zo absorbeert het stof en vet, terwijl het je huid en haar niet aantast. Het is daardoor erg mild en hypoallergeen.

De wonderbaarlijke eigenschappen van ghassoul

Ghassoul-klei heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Je kunt de klei in vaste vorm krijgen, maar ook als poeder, of met andere extra natuurlijke toevoegingen zoals, met rozenolie, argan, etc.. en zowel als vaste, poederrhassoul of kant en klaar voor gebruik. Wat die eigenschappen zijn?

- Ghassoul bevat tal van mineralen, zoals silicium, magnesium, kalium, natrium, magnesium en ijzer, maar ook sporenelementen en provitamines. Door deze samenstelling is de klei negatief geladen en trekt het als het ware de positief geladen gifstoffen uit de huid.
- Het bevat geen kunstmatig toegevoegde kleur- of conserveringsmiddelen.
- Ghassoul heeft een enorm absorberend oppervlak, waardoor het effectiever werkt dan welke zeep of andere klei ook.
- De klei is vrijwel pH-neutraal. Deze mildheid zorgt ervoor dat het op vrijwel elk huidtype te gebruiken is. Zelfs een overgevoelige of beschadigde huid kan milde ghassoul verdragen.
- Door het absorptievermogen kan de klei heel veel water opnemen. Bij menging ontstaat dan een bijna gelachtige stof, die bijzonder aangenaam aanvoelt.
- Omdat het zo gemakkelijk te mengen is, vinden we het ook toegevoegd aan allerlei andere beautyproducten.
- Het stimuleert de huid, werkt desinfecterend en irriteert niet.
- Ghassoul kan gebruikt worden als milde scrub en maakt de huid zacht en glad.
- Deze klei kan, vermengd met shampoo, ook wonderen voor je haar doen.

Hoe te scrubben met Ghassoul ? Stap-voor-Stap uitgelegd.
- Was je gezicht met warm water
- Bereid de Ghassoul (poeder) zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing. Zie ook op de hier bij Ghassoul.
- Breng een dikke laag Ghassoul aan op gezicht of lichaam
- Masseer deze goed in met cirkelende beweging
- Laat de Ghassoul zijn zuiverende en voedende wonderen verrichten voor 10 -20 minuten
- Afspoelen met warm water
- Dep je gezicht of lichaam droog met een zachte handdoek
- Smeer je vervolgens in met een cream of arganolie

Ontdek het beautygeheim van Marokkaanse vrouwen
De klei wordt in Marokko al sinds de 12e eeuw generaties lang gebruikt als een natuurlijk haar- en huidreinigingsmiddel. Het wordt gebruikt als gezichtsmasker, maar ook als masker voor het lichaam en zelfs als haarmasker. Je lichaam insmeren met ghassoul klei is een onderdeel van het hammam ritueel.
Ghassoul klei is rijk aan de mineralen silica, magnesium, kalium en ijzer die afvalstoffen uit de huid absorberen. De klei reinigt je huid op milde wijze, verfijnt je poriën en op den duur zul je verbetering van de huidstructuur zien en een heldere, stralende huid hebben met minder droogheid.
Ghassoul klei maakt ook je haar en hoofdhuid ontzettend schoon en verwijdert restjes van stylingproducten. Heerlijk ook als je last hebt van wat vetter haar. Voor dun en futloos haar is een haarmasker met ghassoul ook geweldig om meer volume te creëren! 

 

Hoe gebruik je ghassoul klei
Ghassoul klei masker

Doe een paar eetlepels klei in een glazen of stenen kommetje en voeg langzaam beetjes water toe (voor heer heerlijke geur, gebruik rozenwater) en roer (met een houten of plastic lepel, geen metaal!) tot er een stevig maar smeerbaar mengsel ontstaat. Als het te dik is voeg je meer water toe, als het te dun is meer klei.

Breng het masker aan op je gezicht, laat 10 minuten inwerken en spoel vervolgens af met water. Laat de klei nooit helemaal droog worden, dan droogt het je huid te veel uit! Je kunt het masker natuurlijk ook op de rest van je lichaam aanbrengen. Gebruik simpelweg meer klei en volg verder dezelfde instructies. Geniet daarna van een heerlijk zachte huid! Je kunt deze milde wekelijks gebruiken.

Voor gebruik in je haar meng je op dezelfde manier de klei tot je genoeg hebt om er je haar en hoofdhuid mee in te masseren. Laat 15 minuten inwerken en spoel je haar uit onder de douche. De klei kan je haar wel wat uitdrogen; als je hier last van hebt kun je ook een klein beetje van de klei door je gewone shampoo mengen en je haar wassen zoals je gewend bent.